Travel Talks
Travel Talks
– only in Romania / Romanian at this moment
8. În cunoașterea Balcanilor: Albania – un altfel de post-comunism, 15 februarie 2018
– Restaurant La Pasaj – Sibiu, organizare incubator107 Sibiu, România
Despre cum arată alte țări fost comuniste din Balcani. Aproape, dacă nu chiar foarte aproape de România, peninsula Balcanică abundă într-un mixaj inimaginalbil de istorie, cultură și mai ales religie. Cu un relief natural dominant montan și ieșit din comun de pitoresc, cu o coastă accidentată splendidă la Mările Ionică și Adriatică – ambele cu o apă perfect azurie și transperentă, Albania încă își revine după fostul regim comunist al lui Enver Hoxha. Declarat stat ateu în anii ‘70, în Albania nu au existat mașini private până în anii ‘90, iar toată țara abundă încă de relicvele bunkerelor din beton ultra-rezistent. Serios, se poate mai rău ca în România!
Video-proiecţia din Albania este un prilej de a lua contact cu ceea ce înseamnă această ţară – cultură, oameni şi, nu în ultimul rând un altfel de post-comunism. Această incursiune are însă şi o motivaţie intrinsecă, aceea că dacă poţi visa la ceva, chiar poţi realiza acel lucru, oriunde te-ai afla.
7. Macedonia: în cunoașterea Balcanilor – 22 noiembrie 2017
– Cafeneaua Hug the Mug – Sibiu, organizare incubator107 Sibiu, România
Despre cum arată alte țări fost comuniste din Balcani. Aproape, dacă nu chiar foarte aproape de România, peninsula Balcanică abundă într-un mixaj inimaginabil de istorie, cultură și mai ales religie. Macedonia, deși este o țărișoară mică, are o identitate aparte marcată de conviețuirea unor comunități semnificative de musulmani și creștini deopotrivă, atmosfera orientală a bazarurilor turcești și o ospitalitate ieșită din comun. Dacă ți-ai făcut planul să te oprești rapid în Macedonia la lacul Ohrid în drum spre vacanța din Grecia, s-ar putea să ratezi ce are această țară cel mai special: interacțiunea cu localnicii și șansa de a vedea …cum înțeleg ei ospitalitatea.
Video-proiecţia din Macedonia este un prilej de a lua contact cu ceea ce înseamnă această ţară – cultură, oameni şi, nu în ultimul rând ospitalitatea. Această incursiune are însă şi o motivaţie intrinsecă, aceea că dacă poţi visa la ceva, chiar poţi realiza acel lucru. Nu este numai o vacanţă în acel loc, ci este şi o călătorie interioară, inevitabil cu nişte lecţii de viaţă.
6. Explorând insule greceşti – 9 mai 2017
– Cafeneaua Hug the Mug – Sibiu, organizare incubator107 Sibiu, România
Despre provocări, aşteptări şi descoperiri când te duci la plesneală în insulele greceşti. Nu numai că nu poţi să ajungi acolo decât cu ferryboat-ul, dar nici nu poţi pleca altfel de acolo. Thassos este foarte turistică şi plină de români, Lemnos foarte sălbatică şi plină de site-uri arheologice, Samothraki împânzită de canioane şi plină de capre.
Cert este că oriunde te-ai duce pe o insulă grecească, găseşti plaje după pofta inimii şi munte deopotrivă, greci cu rulote veniţi în vacanţă şi ritmuri de bouzouki. Iar preparatele din peşte abundă de la scoici minuscule preparate cu sos de usturoi până la tentacule de caracatiţă în oţet.
Video-proiecţia din cele câteva insule greceşti este un prilej de a luacontact cu ceea ce înseamnă această ţară – cultură, oameni şi, nu în ultimul rând plajele sălbatice. Această incursiune are însă şi o motivaţie intrinsecă, aceea că dacă poţi visa la ceva, chiar poţi realiza acel lucru. Nu este numai o vacanţă în acel loc, ci este şi o călătorie interioară, inevitabil cu nişte lecţii de viaţă.
5. La pas pe Coasta Atlanticului – 14 martie 2017
– Louis Purple Showroom – Sibiu, organizare incubator107 Sibiu, România
Despre provocări, aşteptări şi descoperiri când iei la pas Coasta Atlanticului. Ai zice că Marocul este o ţară unde ai să mori de cald şi nicidecum nu-ţi trece prin cap să-ţi iei o umbrelă; şi nici haine groase, evident. Ei bine, Coasta Atlanticului cere să îţi dezvolţi nişte abilităţi nebănuite de meteoreolog, googling şi vizitat cu jumătatea de oră.
Casablanca, Rabat şi Tanger sunt doar cele mai renumite porturi de la Atlantic, dar aşezările mici şi înghiţite de negura timpului, şi de apele oceanului de altfel, dezvăluie un Maroc diferit, profund marcat de influenţe străine, o gastronomie pe bază de peşte absolut fenomenală şi o efervescenţă molipsitoare pe străzile înguste şi labirintice.
Video-proiecţia de pe Coasta Atlantică a Marocului este un prilej de a lua contact cu ceea ce înseamnă această ţară – cultură, oameni şi, nu în ultimul rând oceanul învolburat. Această incursiune are însă şi o motivaţie intrinsecă, aceea că dacă poţi visa la ceva, chiar poţi realiza acel lucru. Nu este numai o vacanţă în acel loc, ci este şi o călătorie interioară, inevitabil cu nişte lecţii de viaţă.
4. Printr-un Nepal Autentic – 14 februarie 2017
– Cafeneaua Hug the Mug – Sibiu, organizare incubator107 Sibiu, România
Despre şi în Nepal pentru două luni. Nepal este o ţară care şochează şi impresionează în acelaşi timp prin contraste nebănuite care apar la fiecare pas. O ţară împânzită de temple pe toate drumurile – hinduse şi budiste deopotrivă, nu contează zeul că oricum sunt cu sutele, ci ideea de închinăciune la ceva suprem şi intangibil.
O ţară cu autobuze prăfuite care se înclină la fiecare curbă cu uşile deschise sub încărcătura umană, de’ te întrebi dacă bagajul tău mai atârnă cumva sus pe acoperiş. O ţară străjuită de lanţul Himalayan cu vârfuri de 8000 metri către care te uiţi efectiv hăt departe sus în nori ca să le vezi când şi dacă te lasă musonul.
Video-proiecţia din Nepal este un prilej de a lua contact cu ceea ce înseamnă această ţară – cultură, oameni şi, nu în ultimul rând munţi. Această incursiune are însă şi o motivaţie intrinsecă, aceea că dacă poţi visa la ceva, chiar poţi realiza acel lucru. Nu este numai o vacanţă în acel loc, ci este şi o călătorie interioară, inevitabil cu nişte lecţii de viaţă.
3. Sparge Miturile Călătoriei – 31 mai 2016
– MiniHub Sibiu, organizare incubator107 Sibiu, România
Vedem bloguri de călătorii cu destinaţii fantastice! Vedem oferte de la agenţiile turistice! Vedem poze pe FB din capătul celălalt al pământului. Din Ţara de Foc sau de pe Kilimanjaro. Vedem şi la mătuşa că a fost în Thailanda şi are poză cu o maimuţică haioasă foc. Mamăăăăă, vreau şi eu, dar nu ştiu cum să fac?! N-am cu cine, n-am bani, nu ştiu unde să mă duc. Pe deasupra mai e şi departe. E scump clar să ajungi acolo. Şi dacă-mi trebuie viză? Şi pe deasupra mi-a mai zis cineva că acolo te şi fură dacă nu ştii să te tocmeşti la cumpărături. Nu, nu mă duc atunci acolo, dar aş vrea să mă duc şi eu undeva. Unde? Cum?
Cu toţii ne confruntăm cu cel puţin câteva dintre aceste întrebări în momentul în care vrem să plecăm undeva. Sunt întrebări fireşti, normale, dar care nu ar trebui să ne ţină în loc de la a călători, ci din contră să ne propulseze mai departe să găsim noi variante şi soluţii. Important este să ştim ce vrem şi să ne mobilizăm.
2. Descoperă Aurora Boreală – 22 martie 2016
– MiniHub Sibiu, organizare incubator107 Sibiu, România
Uneori ne dorim să călătorim în anumite locuri, dar din diferite motive amânăm plecarea iar şi iar. Totuşi, multă lume şi-ar dori să vadă Aurora boreală, nu? Cine nu ar vrea? Video-proiecţia despre Aurora Boreală este în primul rând un prilej de a lua contact cu ceea ce înseamnă acest fenomen unic şi extraordinar – unde, când, cum să vedem Aurora Boreală.
Această incursiune are însă şi o motivaţie intrinsecă, aceea că dacă poţi visa la ceva, chiar poţi realiza acel lucru. Nu contează că este departe, este scump, este aproape imposibil şi mai este şi foarte frig pe deasupra. Pentru toate există soluţii dacă vrem să le dăm timp, atenţie şi măcar o şansă. Nu este numai o vacanţă în acel loc, ci este şi o călătorie interioară, inevitabil cu nişte lecţii de viaţă.
1. Călătorie în Maroc – 3 februarie 2016
– MiniHub Sibiu, organizare incubator 107 Sibiu, România
Uneori ne dorim să călătorim în anumite locuri, dar din diferite motive amânăm plecarea iar şi iar. Pe principiul vine muntele la Mahomed, video-proiecţia în Maroc este în primul rând un prilej de a lua contact cu ceea ce înseamnă această ţară formidabilă – cultură, oameni şi locuri din centrul şi sud-estul ţării. Această incursiune are însă şi o motivaţie intrinsecă, aceea că dacă poţi visa la ceva, chiar poţi realiza acel lucru. Nu este numai o vacanţă în acel loc, ci este şi o călătorie interioară, inevitabil cu nişte lecţii de viaţă.
No comments yet.